Er din bil vinter klar?

Få en vinter klar bil!

Jeg har her samlet 6 tips til dig af vigtige ting, der kan være med til at gøre vinteren nemmere for dig, hvis du allerede inden vinteren kommer har forberedt dig…

Tip #1 Gummilister.
Hvis du har ubehandlede gummilister ”suger” de vand, hvilket kan resultere i tilfrosne døre samt ødelagte gummilister.

Løsning: Måden du kan undgå dette er ved at aftørre alle gummilisterne, og derefter spray silikone på i et jævnt tyndt lag.

Tip #2 Låse.
Hvis dine låse på bilen er ubehandlede, kan du risikerer at de ruster og de i vinterhalvåret nemt fryser til.

Løsning: Du kan undgå dette ved at bruge låsepleje i alle låsene.

Tip #3 Sprinklervæske
Hvis du kører med ”sommer” sprinklervæske i sommerhalvåret, så er det en rigtig god idé, at skifte til sprinklervæske med antifrost i.

Frosset sprinklervæske er ikke nemt at få ud igennem dyserne.

Tip #4 Oliestand.

Det er en rigtig god idé at tjekke bilens oliestand efter hver 5.000 km, også selvom du har overholdt bilens service tjek..  I vinter månederne når motoren er kold ved start, har olien sværere ved at komme rundt, og hvis der er lav oliestand er det ekstra slemt.

Tip #5 Viskerblade

Hvis du kører rundt med slidte viskerblade, som gør at det forringer dit udsyn…. Er det en endnu dårlig kombination med vinter og tilfrosne ruder.

Løsning: Du opnår bedre udsyn ved at skifte dine viskerblade, hvis de er slidt ned. Derudover hvis du gerne vil undgå viskerblade bliver til frosset, kan du vælge Bosch flatblades der pga. deres udformning i rent gummi ikke bliver tilfrosset.

Tip #6 – Diesel frostsikring

Du kan undgå at olien bliver tykkere og paraffin danner klumper i olien, som kan sætte sig i filtre og dyser.

Løsning: Brug Bell Add Winter eller Liqui Moly, som begge frostsikrer din olie. Læs altid på produkter, hvor stor en dosis du skal bruge.

Bonus Tips
#Bonus 1 – Jeg vil opfordre dig med en bil af ældre dato, at spraye silikonespray på: rotordæksel, tændkabler, tændspole, batteripoler samt diverse stik der sidder synligt i motorrummet. Silikonen modvirker at der trækker fugt ind i tændingsdelene hvilket ofte er grunden til at bilen ikke vil starte.

#Bonus 2 – Din bils airconditionanlæg har rigtig godt af også at blive brugt i vinterhalvåret. Ikke nok med at anlægget ikke ”sætter” sig pga. stilstand, dug på ruderne indvendigt forsvinder også meget hurtigere når du tænder for A/C anlægget.

Det var mine vinter tips for denne gang, del gerne dine vinter tips i en kommentar herunder..