Vaskeskind

Jeg vil næsten tro at samtlige der læser denne blog har prøvet at råbe *’’’++´´**>>>*** og så videre pga. besværet ved at få bilen ordentligt tør efter vask. Jeg har efterhånden prøvet det hele, lige fra syntetiske vaskeskind, microfiberklude og sågar en Vikan skraber til at få vandet af med. Ingen af delene gjorde dog jobbet til UG.

Jeg har dog altid synes at de ægte vaskeskind på markedet var temmelig dyre, specielt dem i en ordentlig størrelse, hvorfor jeg aldrig har brugt et sådant før nu.

Med et ægte vaskeskind er jobbet dog noget nemmere end jeg nogensinde havde troet muligt. Udover at et vaskeskind i sig selv er rart at arbejde med, er selve sugeevnen også fantastisk., hvilket gør det at fjerne vand efter vask til en nem opgave. At fjerne vandet er et must for mig, jeg kan simpelthen ikke tåle at se de små hvide kalkpletter der ellers dukker op på min bil efter vask, så kunne jeg jo ligeså godt undlade at vaske bilen……..

Ægte vaskeskind er selvfølgelig stadigt noget dyrere end de syntetiske fra plasticæsken, men selve holdbarheden er dog langt bedre med et ægte.

Her er 3 tip til vedligehold af dit ægte vaskeskind.

  1. Undgå at ”vride” skindet for hårdt når det skal tømmes for vand. Fold det i stedet sammen og pres vandet ud. Det er faktisk ikke svært!
  2. Efter brug ”vaskes” skindet i rent lunkent vand. Er skindet blevet beskidt, kan du trygt sæbe det lidt ind med et ganske almindeligt stykke håndsæbe. Dette modvirker også at skindet bliver ”stift”
  3. Skindet skal helst hænges til tørre eller tørre medens det ligger bredt ud. Altså ikke noget med blot at krølle det sammen og smide det hen i hjørnet af garagen. (og NEJ, et ægte vaskeskind skal ikke opbevares fugtigt i en lukket pose, det får skindet til at gå i opløsning!)

Ved brug af disse 3 tip, kan du bruge dit ægte vaskekind i mange år frem i tiden.